Kansanedustaja, toimittaja Tuulikki Ukkola (kok.) tunnetaan sananvapauden tinkimättömänä puolustajana. Ukkolan poliittinen koti on liberaalinen kansanpuolue, josta hän siirtyi kokoomukseen kun oma puolue meni alta ja siirtyi pöytälaatikkoon. Hän edustaa kokoomuksessa siipeä, joka vastustaa lähdesuojan ja sananvapauden heikennyksiä.
Ukkola pitää suosittua blogia Uudessa Suomessa. Sinne hän purkaa pahaa mieltään ja huoltaan aina kun sensuurin peikot uhkaavat vapaata ilmaisua. Suomella onkin syytä katsoa peiliin. Sananvapausasioissa olemme jatkuvasti Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen hampaissa.
Viimeksi Ukkola poltti hihansa Niklas Herlinille, joka yritti estää siskontyttönsä kidnappauksesta kertovan kirjan julkaisun.
"Niklas Herlinin käyttäytyminen on ennenkuulumattoman noloa. Hän tosissaan kuvitteli, että rahalla voi ostaa toimittajan ja kustantajan hiljaiseksi", Ukkola pauhaa. Ja aiheesta.
"Niklas Herlinin käyttäytyminen on ennenkuulumattoman noloa. Hän tosissaan kuvitteli, että rahalla voi ostaa toimittajan ja kustantajan hiljaiseksi", Ukkola pauhaa. Ja aiheesta.
"Sananvapautta joko on tai ei ole. Välitilaa ei ole. Sananvapaus kuuluu kaikille, niin hyville kuin pahoillekin, niin laatu-, iltapäivä- kuin skandaalilehdillekin", kuuluu Ukkolan perusteltu vaatimus.
Mutta aijai. Jos heiluttaa sananvapauden soihtua, pitäisi kyetä johdonmukaisuuteen. Tällöin tulee hyväksyä myös sellaisten mielipiteiden esittäminen, jotka eivät istahda omaan arvomaailmaan.
Istuva eduskunta äänesti kesällä 2009 lisäydinvoimasta ja Greenpeace ikuisti kaikkien ydinvoimaa kannattaneiden kansanedustajien nimet Itsekkyyden muistomerkkiin.
Ukkolan sananvapauden rajat paljastuivat hänen pitämässään puheessa eduskunnan täysistunnossa. Myös entinen liberaali osaa kaivaa terroristikortin hihastaan, kun tarve niin vaatii.
Tuulikki Ukkola on sananvapauden puolustaja. Kauhistuttaa millaisia vastustajat ovat.
Jk. Ydinvoima ei ole ainoa vihreiden skitsofreeninen piste. Virkeä kansalaisliike on änkyröitynyt 15 vuodessa teknokraattiseksi hallituspuolueeksi ja double talk on otettu haltuun maailmanennätysvauhdilla. Vai miten pitäisi suhtautua siihen, että julkisesti vihreät kannattavat opintotuen kohentamista ja sen sitomista indeksiin, mutta eduskunnassa äänestävät sitä vastaan?