Liput myynnissä nyt!

Ryhmäteatterissa

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Vaalirahakähmintä jatkuu - odotetusti

Kansanedustaja Petri Salo, omien sanojensa mukaan "kiltti maalaispoika" ja yksi esityksemme päähenkilöistä, on jäänyt kiinni Vihreän Langan tekemässä vaalirahoituksen "avoimuuden doping-testissä".

Vihreä Lanka lähetti kokoomuslaiselle Salolle ja 15 muulle eduskuntapuolueiden ehdokkaalle viime viikolla sähköpostiviestin tekaistulla nimellä ja tarjosi kolmea tuhatta euroa vaalikampanjointia varten. Samassa viestissä tiedusteltiin, osaisiko ehdokas sanoa, miten summan voisi lahjoittaa nimettömänä. Suurin osa viestiin vastanneista, yhdeksän ehdokasta, kieltäytyi tarjouksesta ja muistutti vastausviestissään vaalirahoituksen pelisäännöistä, eli että nimettömänä voi eduskuntavaaleissa lahjoittaa korkeintaan 1 499 euroa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja ehdokas Toimi Kankaanniemi ja saman puolueen Tarja Tallqvistin vaalipäällikkö Anja Hurme vihjasivat vastauksissaan eri vaihtoehtoihin lain kiertämiseksi. Muiden puolueiden vastaajat muistuttivat vastauksissaan voimassa olevista pelisäännöistä tai kieltäytyivät tarjouksesta, koska eivät käytä kampanjoissaan ulkopuolista rahoitusta. Petri Salo sen sijaan ehdotti heti, miten lahjoituskattoa voisi kiertää. Hän ehdotti, että summan voisi jakaa perheenjäsenten kesken ”tai muuta sellaista”.

Vihreä Lanka kirjoitti viikko sitten, että uusi vaalilaki on suorastaan tehty kierrettäväksi. Aukko on jätetty sen verran suureksi, että siitä menisi läpi kokonainen pohjalainen sikatila. 

Vihreän langan artikkeli kokonaisuudessaan:  http://www.vihrealanka.fi/uutiset/kansanedustaja-k%C3%A4r%C3%A4hti-vaalirahatestiss%C3%A4-ja-luopui-ehdokkuudestaan

Tervetuloa tutustumaan Petri Salon ja kumppaneiden "ihmismieliin" Pengerkadulle. Ensi-ilta tänään!

Petri Salo in action. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti